lauantai 14. syyskuuta 2013

Odottavan aika on pitkä

Sitten keskiviikkosen lämmön laskun jälkeen ei ole tapahtunut mitään. lämmöt on nousseet hieman päälle 37 ja jääneet siihen. Vaikka Aida vaikuttikin ihan hyvävointiselta ja pentujen liikkeet tunsi ja näki hyvin, niin olin perjantai iltapäivästä yhteydessä eläinlääkäriimme ja sovimme että vien Aidan näytille ihan jo oman mielenrauhani vuoksi.

Ell tutki Aidan kunnon ja kurkkasi ultralla pentujen vointia. Saimme seuraavanlaisen diagnosin:

"Aidan lämmöt  ovat laskeneet keskiviikkona. Synnytys ei ole edennyt, mutta lämmöt eivät ole myöskään vielä nousset normaalille tasolle.
Tutkimuksessa sekä Aidalla että pennuilla on kaikki hyvin, joten ei ole tarvetta hätääntyä vielä. Mikäli synnytys ei etene, kun lämmöt ovat normalisoituneet, ottakaa yhteyttä päivystävään eläinlääkäriin. Ottakaa yhteyttä myös jos Aidalla on ollut polttoja yli  2 tuntia, tai raivokkaita jatkuvia poltteita yli 20 minuuttia ilman rttä pentua on näkyvillä, tai mikäli Aida vuotaa vihertävää eikä pentua kuulu. Vihertävä vuoto on merkkinä siitä, että istukat ovat irtoamassa.
Tsemppiä synnytykseen! Toivomme ja uskomme että kaikki menee hyvin"

Senverta tuo lääkärissä käynti taisi Aidallekin olla stressaavaa että siellä ollessa se sai ensimmäisen selkeän supistuksensa. Myös iltalenkillä Aida joutui muutaman kerran pysähtymään tutkimaan peräpäätään, joten kaipa sitä kuitenkin pikkuhiljaa rupeaa jotain tapahtumaan.

Odotellaan :)

1 kommentti:

  1. Tsemppiä! Jännitän täällä myös. Ellalla myös jännät hetket kun Ruffen kanssa tapaamiset alkoi eilen. Vielä ei tapahtunut mitään, tänään uudestaan...

    VastaaPoista